מצרכים למתכון:
לבצק:
500 גר' (3.5 כוסות) קמח חלה (או קמח לבן רגיל)
כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
3 כפות שמן זית
1.5 כוסות (360 מ״ל) מי ברז
3/4 כף מלח דק
למילוי:
1/2 כוס ממרח פסטו
250 גר' פרוסות מוצרלה קשה חצויות לשניים
לציפוי:
שמן זית
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים וסוכר ומערבבים היטב
מפעילים את המיקסר על מהירות איטית, מוסיפים שמן זית, ובאיטיות מתחילים להוסיף מים.
ייתכן שלא תצטרכו את על הכמות, תתחילו מחצי ותוסיפו לאט לאט במידת הצורך.
מוסיפים מלח, ולשים סהכ כ 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
מוציאים את הבצק מהקערה, ולשים אותו מעט להוצאת אויר.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק לחתיכות גסות של 50 גר'
(אין צורך לעצב את החתיכות לכדורים)
מניחים את חתיכות הבצק בתבנית, אחת ליד השניה ברווחים קטנים, עד שכל התבנית מלאה.
לוחצים מעט על כל חתיכה בעזרת הידיים על מנת לשטח אותן
מניחים כפית פסטו על כל חתיכת בצק, ומעליה מניחים פרוסת מוצרלה מקופלת לשניים (או לחלופין 2 חתיכות גבינה אחת על השניה)
סוגרים כל חתיכת בצק (עם הפסטו והמוצרלה עליה) בחתיכת בצק נוספת, ושוב בעזרת הידיים מועכים ממש מעט., לחיצה קטנה.
(חתיכות הבצק אינן צריכות לשבת בדיוק אחת על השניה, כל היופי שלהן שהן לא מדוייקות ורואים את הפסטו והמוצרלה מבצבצים)
מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להפחה חוזרת של כ 40-50 דקות.
מחממים תנור ל 220 מעלות.
מברישים את הלחמניות בשמן זית בחלקן העליון, ומכניסים לתנור חם, מורידים את הטמפרטורה ל 200 מעלות
ואופים כ 25-30 דקות עד שהלחמניות זהובות.
**אפשר להמיר קמח לבן בקמח לחם, קמח כוסמין לבן, או 50% קמח מלא
**גבינת מוצרלה קשה אפשר להמיר בקרעים של כדור מוצרלה, או בכל גבינה צהובה אחרת
**שמן זית בבצק אפשר להמיר באותה הכמות של שמן קנולה